This is no request thread! HP COMPAQ bioses, how to modify the bios?

Discussion in 'BIOS Mods' started by Yen, Aug 6, 2009.

  1. Punisher|ITA

    Punisher|ITA MDL Novice

    Mar 26, 2008
    20
    0
    0
    Where do I have to request HP 530 Notebook bios?
     
  2. TTAV134

    TTAV134 MDL Expert

    Mar 1, 2009
    1,559
    623
    60
  3. Punisher|ITA

    Punisher|ITA MDL Novice

    Mar 26, 2008
    20
    0
    0
  4. TTAV134

    TTAV134 MDL Expert

    Mar 1, 2009
    1,559
    623
    60
  5. benschngit

    benschngit MDL Novice

    May 13, 2008
    14
    0
    0
    So, hypothetically, if I flashed a modded BIOS using the "/bbl" option on accident (copy paste error), would that possibly be a reason for the computer to not recognize and device and not be able to boot?
     
  6. TTAV134

    TTAV134 MDL Expert

    Mar 1, 2009
    1,559
    623
    60
    hi,

    Wrong thread!
     
  7. benschngit

    benschngit MDL Novice

    May 13, 2008
    14
    0
    0
    damn...too many tabs open!
     
  8. engage16

    engage16 MDL Junior Member

    Jul 30, 2009
    51
    0
    0
    I think I may have found the way to update the HP bios to SLIC 2.1! It also may just be Hazar's 7lo*der playing tricks on me and not uninstalling properly... SO until i get the chance to do a fresh install of Windows 7 and can verify properly, I'm going to hold off on make a guide on how to do it. Either way, victory or failure i will describe what i did in the end to see if anyone else can use it to finally figure this one out....
     
  9. Yen

    Yen Administrator
    Staff Member

    May 6, 2007
    10,602
    9,838
    340
    I'm curiously waiting...
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  10. tamarinde

    tamarinde MDL Novice

    Aug 16, 2009
    28
    0
    0
    Hope it works. I am doing some testing myself with AMT and flashing
     
  11. engage16

    engage16 MDL Junior Member

    Jul 30, 2009
    51
    0
    0
    #551 engage16, Sep 4, 2009
    Last edited by a moderator: Apr 29, 2017 at 01:56
    I used TTAV134's in place method used here http://forums.mydigitallife.info/posts/1062031... And due to the fact my bios has two SLIC markers nothing much happened... So I took the .wph bios file that I had already manually modified using HxD and opened it in Pheonix BIOS Editor 2.2.1.3 and changed the DMI String that tells me what brand of notebook I'm running. Simple text edit that allows me to rebuild the bios, it rebuilt with no errors... I then ran the WinPhlash64 program and had no checksum errors and no issues updating the BIOS and everything appears to be working with SLIC 2.1...
    Getting ready to do a reinstall of Win7 to verify everything works correctly... Will report back...

    If it works correctly, Ill repeat the process and take proper details of each step, but I figured the expirenced modders should be able to decipher my ramble...


    Edit: Thanks to everyone who has posted in these threads, I've learned so much in the past year about SLIC and bios etc....

    Edit: Confirmed to be working!!!! Can't guarantee this process will work on all machine though...
     
  12. aristo

    aristo MDL Novice

    Aug 16, 2009
    2
    0
    0
    Hi engage16.

    We are pressing F5 until you post step by step detailed procedure which will save us from all the frustration!!

    Thanks!
     
  13. sebus

    sebus MDL Guru

    Jul 23, 2008
    5,450
    1,597
    180
    engage16, what BIOS (68***) are you using.
    And how come it is .wph, should be Compaq BIOS...

    sebus
     
  14. engage16

    engage16 MDL Junior Member

    Jul 30, 2009
    51
    0
    0
    Its the 360AF3E bios. Its for the G50 series of HP Laptops, should also work with some of the G60 laptops also... But it seemed that the major issue that was stopping you guys was the checksum errors and alike situations... and this method gets around them... It may or may not help everyone but its a step in the right direction...

    Writing out guide step by step as i redo the procedure... should be up tonight or tomorrow night.... Stupid having to go to work...
     
  15. sebus

    sebus MDL Guru

    Jul 23, 2008
    5,450
    1,597
    180
    But the dual SLIC BIOS that were mainly discussed here do not have Phoenix BIOS, but Compaq Rompaq, so it is "apples to pears", sorry

    sebus
     
  16. Gryzor

    Gryzor MDL Novice

    Sep 18, 2008
    30
    4
    0
    => and opened it in Pheonix BIOS Editor 2.2.1.3

    I'm getting a no Birth Control Pills found
     
  17. Tahunasky

    Tahunasky MDL Junior Member

    Jul 19, 2009
    57
    3
    0
    where can i download Pheonix BIOS Editor 2.2.1.3 from, as the only version i can find on here or google to download is 2.2.0.1

    if anyone can provide a link.. THANKS
     
  18. frwil

    frwil MDL Addicted

    Sep 22, 2008
    517
    149
    30
  19. Yen

    Yen Administrator
    Staff Member

    May 6, 2007
    10,602
    9,838
    340
    So you are talking of Phoenix bioses. We can mod almost al of them already!
    This is old news.
    Or is it a HPQ bios *.bin? We are talking about HPQ-Phoenix bioses which are different.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  20. engage16

    engage16 MDL Junior Member

    Jul 30, 2009
    51
    0
    0
    Okay so what is the difference between a hp rompaq bios and an hp pheonix bios? And even if we are talking about two differnt things at least we'll have a single certralized guide to mod the pheonix based ones. At which point you guys should be glad you've taught someone with no previous knowledge how to modify them sucessfully, at which point I'll start helping with the mod threads, or helping search for this holy Grail of mods... From what I've read is that your having issues with dual slic bios and I found an easy way to mod them. So it may end up helping you guys also... So until tomorrow night, when I get the chance to finalize the guide. I guess we wait and see......