PDA

View Full Version : This is no request thread! HP COMPAQ bioses, how to modify the bios?



Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38

MikeGSM
17 Nov 2009, 20:42
I flashed the file in my BIOS.
Than installed windows 7 from the HP cd.
But its still not activated.

Sorry im new here....

groschi
17 Nov 2009, 22:53
Ref DC7100, DC7600, DC7700, DC7800

Is there a way then... to read the full bios....and program it...either via Linux... (heard this allows reading...) or via.. removal..and writing...

There has just got to be a way to do it...

Is there some news about???

obionenairobi
17 Nov 2009, 22:55
Hi,

I have made a big misstake to upgrade the BIOS of my 6910p to the latest version.
Seems that this update switches the fan on all the time and oh boy I wished I could revert back the the old bios.
I understood that it is not possible to re-flash an old BIOS version and that this is only possible when using a romPaq.
For this you need a USB floppy drive - which I bought - and then during start up you can boot from floppy to restore.
When I did this I choose update, I got a warning that I was updating to an older version and i confirmed by pressing F10.
After this the update seemed to work however after a couple seconds I got a second warning that it might be dangerous and if I wanted to continue. I pressed F10 to confirm.
After this I got an error that the disk could was not readable :(

Is there anybody that could help me get around this.
I found below in a old text but I do not know if this is any different from what I have tried


Hi,

Method for a HP BIOS RECOVERY:

Prerequisite:
The BIOS recovery procedure requires a USB diskette drive and a formatted diskette.
USB pen ----> doesn't work

Download you BIOS from HP, please note the model 68xxx

Copy the bin file of the BIOS on the diskette. eg:68YHV.BIN and not ROM.BIN

Press the 4 harrow keys (up, down, right, left) on the keyboard and power ON.

Wait ~2, 3 seconds an release the keys.

Wait the end of the process ( 2 minutes)

asafsh
18 Nov 2009, 21:12
Hi, Im totally noob to bios mods.
I have a HP Compaq V6000T (about 2 yrs. old) notebook with vista pre-installed.
I did the following:

1. downloaded the HP bios update from HP site it comes with Swinflash utility for phoenix bios.
2. updated my bios (no changes made).
3. with winhex copy paste the updated mod and patched the bios.wph file.
4. updated the bios again.

now everything seems to be working fine and the version reported by RW-everything is SLIC 2.1.

thanks for all the good job you guys are doing.
now I just go ahead and install win 7 right?

Model: HP - Compaq preario V6000T
Version: F.2D
Released: 2008-12-22
Utility: sp42187.exe

blazko
19 Nov 2009, 19:20
You need to login to view this posts content.

Tahunasky
19 Nov 2009, 23:07
Have just noticed that HP and released Win 7 drivers for the 6710b and 6715b laptops.. I wonder if there is an updated BIOS floating around with SLIC 2.1 also ?

sscoop
19 Nov 2009, 23:57
any progress on Compaq 8510w SLIC 2.1?

pokerface
20 Nov 2009, 07:45
You need to login to view this posts content.

zetitres
20 Nov 2009, 18:55
You need to login to view this posts content.

pokerface
20 Nov 2009, 19:51
You need to login to view this posts content.

zetitres
20 Nov 2009, 20:55
Thnak you but regretfully nothing that could help us. Sure I will not purchase HP anymore.

nando4
20 Nov 2009, 21:05
Update: Linux's Flashrom could read my bios and had a go at writing a blank eeprom (unsuccessfully though)

See updates here (http://forums.mydigitallife.info/showthread.php?p=179288). Suggest someone with a eeprom burner (TTAV134?) see if they can succeed in overriting the SLIC using the flashrom method. I've gone as far as I can go without potentially bricking my system.

tamarinde
21 Nov 2009, 06:06
If I am lucky I will be able to get my hands on a 8710w.
If I am really lucky then it is still working and it has the oldest bios.
*no luck :(

Btw anyone know something about 2730p EFI whitelisting?
Already tried editing it but that doesnt work.

rbjack
23 Nov 2009, 09:47
If anyone was looking for the decrypted dmi.lib file, dmi.ini for cpc_DMI


[Options]
5Y=_VT_
3B=51Audio
3C=51Speakers
3D=ACPwrFail=Auto
3E=ACPwrFail=Off
3F=ACPwrFail=On
22=ADACREL
3y=ADO_PHO
24=ADPHOAL_FUL
25=ADPHOAL_STE
26=ADPHOEL
3w=AOL_MN
5w=ARC_MCV
3j=ARDY
27=AV.
28=AV.N15m
29=AV.N60d
5F=BBUY
5h=BDr
5j=BDrw
4V=BJH
5N=C_AMA
4t=C_ARC
5M=C_ARE
4s=C_BC
3e=C_BRY
5D=C_COY
44=C_DEC
5R=C_EAR
52=C_EGL
4v=C_FLX
4w=C_FLXR
2Z=C_GC
4U=C_GEO
35=C_GOB
4x=C_GW
4y=C_GWR
5r=C_JAN
3x=C_LEO
4p=C_LEOR
5J=C_LON
5P=C_M5
5s=C_MAH
4r=C_MAR
5C=C_MAR2
4X=C_MERB
4Y=C_MERR
4u=C_MES
32=C_MOJ
4Z=C_NEP
5H=C_NEP2
5k=C_OPT
2Y=C_PAL
5B=C_PLU
2X=C_SAF
36=C_SEU
4n=C_SEUR
5T=C_SPA
4q=C_VEN
5E=C_VEN2
5m=C_VIR
5S=C_WHI
3G=CD-RW
5c=CDS_D
5b=CDS_E
5d=CDS_P
3H=Chan=CTO
3J=Chan=Refurb
3K=Chan=Retail
4g=COR_SNAP
3M=CPUFan=Off
3N=CPUFan=On
2V=DLED
5z=DTV
3v=DVDP_DLX
43=DVDP_HDLX
42=DVDP_HSTD
3u=DVDP_STD
3P=DVDr
3Q=DVDRW
3q=ELAKE
57=EMD
3z=EN_RAID
2a=ENCBRIT
4j=FPA=H
4k=FPA=HM
4m=FPA=HML
4h=FPA=None
2b=FW.
2c=FW.N60d
4J=GG_AUD
5y=GMSF
4W=HDMI
4z=HDR
4M=HDrBDr
56=HDrBDrSM
4N=HDrBDrw
4K=HDrw
5x=HSLI
5n=ILIP
2d=IS.
3n=IS.M15m
2e=IS.N15m
34=IS.N1y
3k=IS.N24m
2f=IS.N3y
33=IS.N60d
3A=IS.N6m
5e=IS.X15m
59=JW1
5a=JW2
58=JWK
3b=KBDRV
5K=KBDRV2
5t=KBOSD
3R=LegacyFloppy=No
3S=LegacyFloppy=Yes
5W=LPS5
3m=LScribe
4b=MDVD_B
39=MDVD_DLX
4a=MDVD_P
38=MDVD_STD
2h=MSDME_DLX
2j=MSDME_STD
3c=MSENC
2m=MSMON_DLX
2n=MSMON_STD
54=MUV_B
53=MUV_F
55=NCO1y
3Z=NR
4T=OCUR
3Y=OS=LX
3X=OS=MSV
4P=P2G_STD
3V=PCBRAND=Pavilion
3W=PCBRAND=Presario
4Q=PP_STD
5A=PROD_COHO
37=PROD_COROFF
3s=PROD_CORPAI
3r=PROD_CORPHO
2q=PROD_MSOFFBAS
4H=PROD_MSOFFHS
4S=PROD_MSOFFHST
4F=PROD_MSOFFPER
3f=PROD_MSOFFPRO
2r=PROD_MSOFFSBE
4E=PROD_MSOPPT
5g=PROD_MSRDY
2s=PROD_MSWE
2T=PROD_MSWORD
2S=PROD_MSWORKS
2t=PROD_MSWS
4R=PS_DLX
2Q=QUIF_DLX
2P=QUIF_NUE
2R=QUIF_PRE
2W=R_PPR
3a=R_WM
4c=RC_B
4d=RC_C
4e=RC_P
5f=REGOFR
5Q=RMCO
2v=RN_DLX
2w=RN_STD
2y=RP_PLS
2z=RP_STD
3d=S_AOL
4C=SATA=AHCI
4D=SATA=IDE
4B=SATA=RAID
2A=SBKUP
3h=SDMED_DLX
3g=SDMED_PLS
2U=SFCHK
5p=SP.0
5q=SP.1
2C=SPY_BAS
2D=SPY_PRO
5G=SW_AIO
5X=SW_MACPQ
5u=SW_Main
5v=SW_Perf
5U=TS_BAS
5V=TS_VIN
4A=TVApp
3T=TVout=NTSC
3U=TVout=PAL
4f=TVTUNER
47=Vos.B
45=Vos.H
46=Vos.P
49=Vos.S
48=Vos.U
2F=WC_PLT
2G=WC_STD
2J=WD_DLX
2K=WD_FUL
2M=WD_SE
3t=WISP
3p=ZFR

hp7800
24 Nov 2009, 18:24
You need to login to view this posts content.

sebus
25 Nov 2009, 04:29
Which part of the title (This is no request thread!) you do not understand?

sebus

netRAT
25 Nov 2009, 21:08
Just noticed official Win7 driver support for HP 8710p/w.

How good are our chances of an imminent SLIC 2.1 BIOS?

That would be excellent if they were to be released as to my understanding these BIOSes remain unmoddable to date and only option to activate is using WoW 7.0.1b which does indeed work but still displays code text at boot. Unfortunately Hazar seems to have totally lost interest in the project :(
In addition to that M$ are likely to target it in future WGA checks.

Fingers crossed...:o

sebus
25 Nov 2009, 21:14
Do not know about 8710p/w, but 6715b was also given the Win 7 drivers, but I do not expect the BIOS to be done (what would be the reason from HP point of view?)
They did not care to fix this BIOS for more than a year, not likely now

You might be more lucky

sebus

buitran55
25 Nov 2009, 23:30
You need to login to view this posts content.

tamarinde
26 Nov 2009, 05:09
Upgraders are given a non-slp upgrade key.
I think that says enough

Just noticed official Win7 driver support for HP 8710p/w.

How good are our chances of an imminent SLIC 2.1 BIOS?

That would be excellent if they were to be released as to my understanding these BIOSes remain unmoddable to date and only option to activate is using WoW 7.0.1b which does indeed work but still displays code text at boot. Unfortunately Hazar seems to have totally lost interest in the project :(
In addition to that M$ are likely to target it in future WGA checks.

Fingers crossed...:o

netRAT
26 Nov 2009, 19:08
Upgraders are given a non-slp upgrade key.
I think that says enough

That's a shame :(

Well, WoW still works...hope it stays that way :o

BTW, has anyone tried any of the recent Daz loaders on 8710p/w?
Does it work?

netRAT.

tamarinde
26 Nov 2009, 21:19
That's a shame :(

Well, WoW still works...hope it stays that way :o

BTW, has anyone tried any of the recent Daz loaders on 8710p/w?
Does it work?

netRAT.
I know I was really hoping for a new bios but well...

I am using a loader on my 8710p but I cant remember which one it was :P

Shakir
27 Nov 2009, 18:09
You need to login to view this posts content.

tamarinde
27 Nov 2009, 19:42
You need to login to view this posts content.

baba3232
28 Nov 2009, 21:02
I need SLIC 2.1 bios modded for Windows 7 please!!

#Motherboard Properties#

Motherboard ID=64-0514-009999-00101111-051109-Eaglelake$HPEUR050_BIOS DATE: 05/11/09 14:43:45 VER: 5.14
Motherboard Name=HP Compaq dx7500

#Front Side Bus Properties#

Bus Type=Intel AGTL+
Bus Width=64-bit
Real Clock=333 MHz (QDR)
Effective Clock=1333 MHz
Bandwidth=10665 MB/s

#Chipset Bus Properties#

Bus Type=Intel Direct Media Interface

sebus
29 Nov 2009, 15:52
Could we just kill this thread?

There is no point going on any more.

Let make a single post 290


http://forums.mydigitallife.info/showpost.php?p=111460&postcount=290

a sticky & closed

Rest of this thread is completly pointless at this time & people can not even read its title (or thay do not understand it)

sebus

andmail
29 Nov 2009, 17:27
@sebus
This post also can be useful http://forums.mydigitallife.info/showthread.php?p=111622#post111622

Yes, you have spoken on this subject here (http://forums.mydigitallife.info/showthread.php?p=115912#post115912), and nothing new was not found since..., but what about HP Windows 7 Upgrade DVD (http://forums.mydigitallife.info/showthread.php?t=12213)?
Sooner or later, but it will be available...

As Yen said here

I agree, the progress seems to be stuck at the moment. Since MDL has got a lot of new members it's almost not avoidable to get newbie questions in between.....
This issue is concerning other threads as well. To handle all these is quite complex.

On the other hand all breakthroughs have started at such threads.....
What do you think, this subject (I mean a possibility of overwriting BIOS using the tools from this disk) must be discussed here, or not?

wincore
29 Nov 2009, 20:57
Hello, has anyone know, which BIOS type has HP 2140 (AMI/AWARD/other)?
Is possible to bypass whitelist for wireless card GIGABYTE GN-WI06N-RH 802.11N a/b/g/n draft 2.0 miniPCI wireless - Atheros AR5008 chipset AirCruiser N300 Dual Band Mini Card
The latest bios F.04 has SLIC 2.1 table, but i'm interested in whitelist.
Thanks for any help.

sebus
30 Nov 2009, 04:42
andymail, HP Windows 7 Upgrade DVD will come, but there will be no magic, old laptops that are umoddable will not get new BIOS, maybe some tools can be hacked, but I honestly thaink that by then it will be all not worth it...

sebus

tamarinde
01 Dec 2009, 00:20
Weird my 2x30p, 8x30w and 6x30 upgrade dvd does not contain a bios file.
I tried putting it in my 8710p but it acted like a normal win7 dvd, the other dvd was just a driver instalation app.

sebus
01 Dec 2009, 18:05
They are sending just a normal Win 7 DVD with OEM NON SLP key (that needs activation)

sebus

tamarinde
02 Dec 2009, 04:31
They are sending just a normal Win 7 DVD with OEM NON SLP key (that needs activation)

sebus
Thats what I said before.
But what is this talk about using the upgrade dvd?

dvdboost
02 Dec 2009, 09:50
Hi guys,

I’m following this thread for few months now and at some point it really looked very promising. I was working trying to find out how to access the EPROM directly with a piece of SW I wrote for this purpose. Unfortunately, nothing good to share with you. Actually my point was to access the status register and try to unlock it. Recently I found out that I was trying to write a code for a wrong chip. It was mentioned here before that some BIOSes use W25xXX chip and I have not checked what was the chip for my board. As I found out, I was wrong – The real chip is AT26DF321 – maybe I will try again sometime to use my code for the correct chip :) Here is what I’ve managed to do with my COMPAQ 8710p:
Tired of going no way, I took it apart and desoldered the EPROM (yes it is EPROM in this model – not Flash). Put it into a Willem programmer to back up the data. Nothing new except that I just confirmed that the distributed 68MAD.bin file is actually the last part of the addresses (0x300000 – 0x3FFFFF). The real match is from the address 0x310000 to the last one and only this range has been flashed into the BIOS by the HPQFlash. At 0x300000 only a header exists, written permanently.
According to the datasheet of the chip, the "write protection" is implemented combining status register and WP (pin 3). I believe that only status register has been used in 8710 case because even in the programmer I couldn’t write it because of the status register (0x1C). I’ve measured the WP pin and it was not connected to Vcc (:( - may be they did pul-down this pin using the chipset?). Anyway it was enough the status register and since I couldn’t manage to overwrite it using the Willem, the writing procedure ends up with an error message that the verification shows difference exactly at the beginning of the second SLIC marker. I always thought that Willem programmer is only piece of toy (at least I have no patience of finding all its bugs), so I needed to program my chip and searching for an alternative solution, I end up trying the programmer mentioned here in some of the first posts (****://translate.google.com/translate?js=y&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Frayer.ic.cz%2Felektro%2Fspipgm.htm&sl=cs&tl=en&history_state0=cs%7Cen%7C). Thanks, very simple and good working equipment. Sent direct message for unlocking the “write protection” (status 0x10), then very reliable programming and verification. I've soldered the EPROM back to the mobo, put back the PC together and start it. It was very surprising :confused: message from Everest (SLIC 2.0). Thinking more deeply in the case, I’ve realized that the program reads the temporary memory. “Factory settings” from the BIOS made my day and Everest showed me the long expected SLIC 2.1 message :D. After this – straight forward installation and activation of Win 7 OEM :D
Did play already 3 days with this PC and one more 8710p from a friend of mine, trying to find some way of “copying” the already modified BIOS from my PC to the other one – just nothing. Have tried everything, from backup-restore to emergency BIOS recovery using the image from the modified PC – nothing promising. I think that the other PC will also end under my soldering equipment….:o. Will send an update if something happens …
If someone needs the bin file, I can PM (note that I’ve replaced the tracking information from my PC with KEKEKEKE… and SSSSSSSSSS….). The file also has one byte difference in some “00000000” area because I did corrected the CRC, hoping that this helps …

Shakir
02 Dec 2009, 14:40
You need to login to view this posts content.

andmail
02 Dec 2009, 23:47
...what about to make the bios to read the first slic? I'll have a look...
Is it feasible?
If not, then why are there two identical regions (I mean E0000h-EFFFFh and F0000h-FFFFFh) in BIOS image?

qzplx
05 Dec 2009, 21:38
Hi guys,

I'm following this thread after long read 84pages, I didnt found any solution for Compaq 6910p.

Currently I'm using Xp Pro, with Latest bios F17 from HP but this bios was sucks now my PC always overheating.

I need to downgrade the BIOS to older version like F0C (sp37689.exe) but it was protected by HPQFlash.exe.

All modified HPQFlash.exe have been tried but end with no luck...

Need advise from all of u guys... *desparately ill here :(

Thanks,
Raff

nando4
06 Dec 2009, 14:25
You need to login to view this posts content.

secowu
07 Dec 2009, 17:10
want to replace slic 2.0 to slic 2.1 in HP Compaq 6515b BIOS

kumeipark
09 Dec 2009, 15:42
You need to login to view this posts content.

weaveR
11 Dec 2009, 11:44
Hey I have a thread here (http://forums.mydigitallife.info/showthread.php?t=13458) and I need a version of ROMPaq that dosen't check if the headers have been modifed, is there such thing?

Dimondigital
14 Dec 2009, 06:42
You need to login to view this posts content.

Yen
15 Dec 2009, 19:38
Andy has clearly stated not to provide any mod with the RC versions.
Anyway it's an Insyde bios. There is still a problem with the lzma compression. I have proven that at least one HP Insyde bios bricks when using the lzma compress tool. To provide a save mod you should use EzH20.

Don't let people try a mod when you don't know if the tool is enough tested..

kumeipark
15 Dec 2009, 23:08
You need to login to view this posts content.

kumeipark
15 Dec 2009, 23:14
You need to login to view this posts content.

maly70
16 Dec 2009, 01:35
You need to login to view this posts content.

Christobevii3
16 Dec 2009, 06:59
The HP DC7900 has two long pci express slots. It blocks you from putting two graphics cards on by disabling the second in the pci devices menu on the irq level. Would it be possible to remove this?

kumeipark
16 Dec 2009, 14:20
You need to login to view this posts content.

nrgz
18 Dec 2009, 11:15
You need to login to view this posts content.

sebus
19 Dec 2009, 15:37
Guys, read, read & again read, this thread has title:

This is no request thread!

How difficult is to understand it?

sebus

AntiNSA
20 Dec 2009, 09:47
Please create bios with SLIC 2.1 for Windows 7

-Notebook Manufacturer and Model: Hp 615 NX557EA
-BIOS Vendor: "Hewlett-Packard"
-BIOS Version: "68GVV Ver. F.01"


Thank You.


I really would like this info to... I have the same bios.....